Young and Beautiful

Surfade runt på Youtube och hittade dessa två låtar. Så fruktansvärt fina är dem, helt sjukt fina texter och sång! Ta 5 minuter av er dag och lyssan. Det kanske gör er dag!
 
 
 
 

Måndagsgrå moln med färgstänk

Igår red vi ute på galoppbanan där vi hade temporidning. Det går ut på att man rider tre varv i par, ett i normal tempo sedan ett långsammare och ett snabbare än orginal tiden. Danni var jätteduktig och var glad och pigg. Riktigt roligt tyckte både hon och jag att det blev när vi fick släppa på bromsen och gasa på. Sånna här roliga ridpass lyser verkligen upp vardagen!
 
En oldie tagen just på galoppbanan
 

Daniella 17/5

Igår hoppade vi mest självständiga hinder utom ett par gånger då vi hoppade två eftervarandra. Daniella var sjukt på mot hindrena men motorn la av när vi inte hoppade. Haha så fort ett hinder dyker upp då blir det ordetligt med fart och spetsade öron!
 
Hon hoppade runt och igenom kroppen, så det blev väldigt fina hopp. Vi hoppade lite högre än vanligt, alla hindren låg runt 80-90 vilket gör att vi alla får skärpa till oss. Och jag tyckte att alla eqipage fick fina hopp och man blir väldigt varm i hjärtat när man ser vilka fina hopphästar vi har, då det är en dressyrridskola i botten. Danni och jag avslutde med att hoppa en oxer på 90 som hon verkligen flög över! Det var ett perfekt hopp helt enkelt :D
 
 

J.R.R. Tolkien

Efter att ha läst The Hobbit så blev jag väldigt sugen på att läsa hela Sagan om Ringen trilogin. Nu har jag lyckats ta mig igenom den första av de tre och den var, om möjligt, ännu bättre än The Hobbit. Kan säga att mina förväntningar på de följande böckerna är höga ;).
 
Jag gillar verkligen hur Tolkien skriver och andvänder sig av vers. Böckerna liknar heller inget jag läst förut. De är verkligen one of a kind. Åh, jag tycker att det är så kul när man hittar något som man blir helt uppslukad av!
 
 

Conquistador

 
 
Dagens dressyrlektion var intressant. Åsa höll på i ridhuset och ponnyerna fick lite miljöträning. Danni var lugnet själv så det gick jättebra. Senare under lektionen red vi några vägar ur program som några ska rida i allsvenskan, även detta gick bra. Galoppen satt som en smeck och jag fick även känna hur viktig min vikt i innerstigbygeln blir för att stabilisera henne när hon vill innot.

Film från tävlingen

 
Här är några klipp ifrån i onsdags innan själva starten.
Hon blir något okonsentrerad ibland då det var mycket att kolla på men annars tycker jag att hon skötte sig utmärkt. Dessutom var hon så söt när hon var alldeles till piffad med knoppar och allt :) 
 

Debuterande

Hej på er! Idag har jag och Danni varit på ett litet äventyr, vi var nämligen med i vår första tävling tillsammans.
 
Idag gick KM i dressyr av stapeln. Det kändes som år och dar sedan jag tävlade sist så jag var lite nervös. Hade egentligen inget att vara nervös över då det gick rätt bra. Danni var mycket fin på framridningen och var på hugget. Hon blev lite spänd inne på banan men hon slappnade av efter några varv inne i ridhuset. Allt flöt på i programmet och jag är så nöjd över vår prestation. Vi hade en miss i vänster galoppen man annars gick det bra.  Kan säga att det var en mycket glad ryttare och en förnöjd ponny som avslutade ritten. Det hela slutade med ett resultat på 64% och en tredjeplacering i min klass. Vilket jag tycker är ett trevligt resultat efter mycket slit för oss båda, lite belöning för allt jobb helt enkelt. :D
 
 
Åh, så fin hon är! ♥

RSS 2.0