Hemma!

Hej på er! Nu har jag landat efter en grym vecka. Jag åkte till Björkängs Gård på läger vilket var riktigt bra. Dessutom var alla där fantastiska människor! Jag fick rida en ponny som heter Silver. Han var ruskigt fin och väldigt trevlig. Har fått lite bildet så ska fixa upp dem lite senare imorgon om jag hinner,åker nämligen till Kroatsien på tisdag :D Här har ni en liten smygtitt :) 
 
 

Fem saker ni inte visste om mig

- Jag är född i Norge och är då norsk medborgare och svensk :P
 
- Jag älskar att rida små ponnyer, gärna de med en massa bus i kroppen. Det är mycket lättare att komma åt dem, medans jag tycker att stora hästar är mycket mer kompliserade och svåra att rida. 
 
- Om jag gillar en låt så spelar jag den tusen gånger om och om igen och sedan hatar jag den.
 
- Jag är helt kär i "Skenet bedrar", speciellt Hyacinth. Det finns ingen skönare person än henne!
 
Detta är mitt favorit avsnitt. (Titta från 15.16 och frammot för den bästa delen)
 
- Jag är väldigt feg av mig men så fort någon jag känner är i närheten så kommer jag på de bästa idéerna för att skämma ut mig på bästa sätt.

Nu kör vi!

Nu åker jag! Gah så nervös så det inte är klokt. Ni får ha en grym vecka nu, det ska jag ha :D
 
 

Skvaller

Vill du läsa en utav de snälla skvallerbloggarna så tycker jag att du ska klicka dig in på Ponnyskvalleri. Det som är lite roligt med denna skvallerbloggen är att det står om annat än "skvaller", istället ståår det bl.a. om lite annat roligt så som olika videos ifrån Youtube och även om små bloggar. Själv tycker jag att det kan bli lite tråkigt med samma personer om och om igen så att hitta denna bloggen blev ett trevligt break.
 
 
 

Imorgon

Imorgon åker jag på ridläger i en vecka, vilket ska bli väldigt roligt men samtidigt är jag väldigt nervös. Jag åker faktist ensam i år, för första gången och själv har jag aldrig varit där. Kan man utmana ödet mer? Haha nej men det ska faktist bli intressant hur det ser ut och hur det är och såklart hur hästarna är :) Så får man ju hoppas på att man träffar en massa roliga personer och får en toppen vecka :D
Ska ni på något läger i år?
 
Bild från förra året

Glad midsommar!

Glad midsommar på er! Hoppas ni får en riktigt härlig dag men en massa sol! :)

Hjälpmedel

Efter en diskution jag hade med en kompis så tänker jag nu ta och skriva ett åsiktsinlägg om det debatterade hjälptyglarna, spöna och sporrarna. Detta är ju redan ett väldigt känsligt ämne men så här tycker i alla fall jag.
 
Hjälpmedel vid ridning och skötsel av hästar förekommer överallt och väldigt ofta. Och nästan ingen går glipp om dem. Maroiteten utav alla ryttare har ridit/andvänt eller andvänder frekvent något slaga hjälmedel. Och jag tycker att alla har rätt att andvända hjälpmedel så som graman, tidemantygel, spö, sporrar, "snodd" etc. om de andvänds med förnuft.
 
Att missbruka saker kommer man ingen stans med. Att krulla ihop hästens hals till en boll gör inte ridningen lättare eller bättre. Istället drar man på sig ovanor och liknande, vilket är väldigt svårt att träna bort senare - både för häst och ryttare. Och i vissa fall så gör de även mer skada än nytta. För vi alla vill väll att ridning ska se lätt och enkelt ut? Inga krummelurer eller dragkamper.
 
Jag är för hjälmedel om de andvänds rätt och med förnufft. Om hjälpmedlena kan hjälpa ekipaget så ser jag inga fel med att andvända dem - med förstånd. Jag har själv fått med mig lärdommar utav hjälpmedel. När de andvänds i rätt syfte, låt oss säga för att t.ex. låta ryttaren fokusera på sin sits istället ett tag. Sen tycker jag dock att man inte ska rida med hjälptyglar hela tiden då det ibland blir, som jag skrivit ovan, så att ekipaget blir avhängiga utav hjälpmedlet.
 
Som ryttare måste man själv hitta känslan om hur det ska vara då någon inte kan förklara hur det ska kännas. När ryttaren väl har hittat dit så behövs inte mer hjälpmedel då man just hittat hur det ska vara.
 
Spön då och sporrar? Är det likadant där? Nja, det tycker jag inte riktigt. Jag tycker att man inte ska missbruka dem, man ska alltid rida med förstånd, utan rida med dem på ett mer effektivt sätt. Alltså så ska man inte slå eller sparka tio gånger utav en gång räcker för att få reaktion. Och får man inte det så får man tänka varför. Först och främst kommer hjälperna sits, röst, skänklar etc. sedan kan man få säga till om man inte får någon reaktion. Men skillnaden som jag ser mellan hjälptygler och spön är att jag tycker att dessa kan man ha med oftare.
 
Så det jag ville komma fram till är att jag tycker att hjälpmedel är något bra som kan hjälpa oss ryttre mycket på traven men de ska andvändas med förstånd.
 

Ordning och reda?

Håller på att fixa designen till bloggen just nu. Har inte haft tid innan men nu har jag tagit mig i kragen och börjat pilla. Än så länge kan ni se nya headern. Rätt skönt med lite frächa färger nu i sommartider :)
 
 

Gorgeous

Fick några foton av min kompis som fotade i måndags, så här är de. 
 
 
 
 
Älskar denna bilden, kan inte se mig mätt på Daniella! :)

Bubbles




Finns det nått skönare en varm sommardag?

Mjukt

Fångade Lucy och Sture på bild för några dagar sen. Blev väldigt förtjust i bilden då den har ett så himla mysigt ljus, mjukt men samtidigt ljust. Själv tycker jag att det är skönast att fota när det är molnigt då man får, som på bilden, mycket mjukare konturer och bilden avspeglar verkligheten bättre, än de bilderna man får när man fotar i skarpt ljus. Vad tycker ni?

Fart och fläckt

Idag red vi på ängen igen :) Danni var sååå fin! Lite jobbig då hon ville vara med de andra hästarna men så härlig. Och den bra känslan tar över allt det mindre bra. Det är så svårt att utvärdera dessa pass ;) Jag försökte endast köra med samma som förra passet, mjukt stöd i handen men med mycket påskut. Dock krävde jag mer idag. Mer påskut -mer att hämta upp. Så lite mera action var det idag i hela henne. Det är så kul när hon arbetat igenom hela kroppen, då blir hon nästan elektrisk. Sen körde vi lös släppta och riktigt snabba galopper med lite halv kontroll. Men så ska det vara, det var ju ändå sista gången denna terminen.  

Bild från terränghoppningen för ett tag sen, tyckte den passade med fart och så :P

Morning

God morgon! Detta är faktiskt min först tidiga morgon sen skolan. Haha, riktigt lat är jag! Jaja, idag står sista dressyrträningen på schemat innan det är sommarbete för hästarna. Nu medans jag ändå är igång så kan jag ju berätta om hur det gick i fredags :)

I fredags var Danni var riktigt pigg och galen. Men efter ett tag släppte det lite och hon lugnade sig lite. Vi red på ängen som ligger utanför stallet barbacka vilket var så skönt! Försökte få henne frammot och ha ett mjukt stöd och ordentligt påskut bakifrån. Det funkade bra och hon trampade under sig bra. Sen körde vi såklart några ordentliga galopper ;) 

Det är så skönt att bara få släppa taget om alla krav och bara rida. Det är bland det bästa som finns tycker jag, bara rida på känsla. Idag rider vi antagligen på ängen om vädret tillåter så nu hoppas vi på solsken resten utav dagen :) 

Presentation

I frågestunden lovad jag att skriva ett inlägg om mig och lite sånt. Vet dock inte riktigt vad jag ska skriva men försöker mig på detta nu. 

Jag heter Emma och fyller 16 i höst. Jag bor i Stockholm i Bromma, vilket ligger utanuför city. Jag rider somsagt på ridskola där jag rider i hopp och dressyrspecialen på ponny. Ponnyn som jag rider heter Daniella. Jag älskar verkligen att rida och allt som hör dit. Utöver att vara i stallet så ägnar jag rätt mycket tid till skolan då jag är en väldigt målmedveten person som vet exakt vad jag vill komma i livet.

När jag blir stor, haha låter som ett litet dagisbarn ;), så vill jag jobba i FN med fråger som berör konflikter mellan länder eller bli professor i historia. Jag älskar verkligen historia, jag tycker att det är bland det roligaste som finns. Det är så intressant för att man måste, för att veta varför saker är som de är idag, veta hur det var förr i tiden. 

Som person är jag nog en väldigt blyg person utot men är rätt crazy person innerst inne. Är rätt duktig på att skämma ut mig bland folk jag precis träffat... ;) 


Sen älskar jag att äta godis, bacon, köttfärs och korv. Det är det godaste jag vet! Och till detta så ska man såklart se antingen Gray's anatomy eller The Big Bang theory (även känt som det bästa programmet i världshistorien). 



Jaa, det var lite om mig. Om ni har fler frågor så får ni gärna fråga dem i en liten kommentar :) 

How cute?

Tog några bilder på Danni i hagen för ett tag sen, visst är hon rätt läcker att se på?! :)




Älskar bilden ovan, för nästan en storhäst känsla

Sommarlov!

Sommarn är HÄÄÄR! 
Tycker att det är ett passande sätt att börja detta inlägget för nu är verkligen sommaren här, iaf sommarlovet. Åh så skönt det är att kunna sova så länge man vill och göra vad man vill. Igår firade jag en kompis som fyllt år och idag så är det sista hoppträningen :( Nu ska jag ta och äta mig en liten frukost och sen ladda upp för ikväll :) 


Graduation!

Guess what, idag gick jag ut nian! Gud, grät som lite bäbis men åh, vad jag kommer sakna min klass. Så lycklig! :)



The Big Bang!

Njuter av sista dagen som nia och hur gör man det om inte med glass och dubbel avsnitt utav the big Bang theory? ;) Det bästa programmet i världshistorien typ, så sjukt roligt!
Nu ska jag återgå till att titta :P

Pannkaka

Igår gick allt först riktigt dåligt! Danni var stel och ville inte ta mina signaler. Blev rätt frustrerad men vi fortsatte ändå och när vi började galoppera så satt galoppen helt, vilket var så himla kul! Sen red vi 4 serpentiner och tränade på enkla byten emellan dem. Det gick faktiskt över förväntan. Hon tryckte sig inte innot och hon lyssnade väldigt bra :) Och efter samt medans denna övningen så var hon mycket finare, mjuk i munnen och känsligare för skänkeln. Riktigt kul! Skönt att det släppte på slutet iallafall ;) så galopparbetet ska jag lägga mer vikt på redan i början nu och inte vänta tills hon är helt färdig i skritt och trav. Alltså så att jag får fram henne redan från början. Tror att det är ett av problemen, att jag sitter och tragglar trav och skritt i tusen år och inte får fram henne ordentligt, då hon väldigt ofta blir mjukare efter lite galopp.

Sweet sweet Sunday

Goddagens! Bloggen har legat lite nere ett tag nu, har helt enkelt inte orkat riktigt, varje gång jag hat loggat in så kommer jag på något annat att göra men jaja... Under tidencsom har gått så har jag hunnit rida min och Daniellas första "tävling" tillsammans. Jag har även haft min sista riktiga skoldag och haft min bal. Dessutom har sista Desperate och säsongssista Gray's varit. *Snyft!* Hua, vad tiden har gått fort! Kan ju säga att allt har varit riktigt lyckat och att livet leker fram. Önskar bara att man kunde pausa och trycka på replay. Hade varit så skönt att få leva just här ett tag till, vill inte släppa taget! Galen tant! Snart så är det sommarlov! Guess vem som är taggad?!

Replay

Godagens! Har varit väldigt frånvarande här men har inte orkat riktigt :O Ska försöka bättra mig. Idag ska jag och mamma in till stan för att fixa lite saker innan balen och sen ska jag ta och leta reda på kabeln till kameran så jag kan visa er lite bilder på Daniella. De är iaf lite somriga så då kan man fly detta trista väder ;)

RSS 2.0