Hoppning

Jag fick äran att rida Jack på gårdagens hopplektion. Jag är inte helt säker men jag tror att jag inte suttit upp på honom tidigare. Mitt minne sviker mig lite ;) Vi hoppade iaf några små hinder och arbetade lite över bommar. Sedan hoppade vi en liten bana med små hindrena. Det var roligt att se alla ryttare på andra hästar än de som de i vanliga fall sitter på. Man lär sig även väldigt mycket och kan känna istället fär att se vad som är svårt för ekipaget i vanliga fall.

Jack var iallafall en väldigt trevlig häst men var lite otålig. Han var väldigt pigg och ville gärna tuffa på i sin takt så försökte ha en lite lugnare takt och få honom att vänta lite. När vi hoppade banan gick det iaf supert, han har en väldigt trevlig galopp. Jag har nog någon bild på honom på mig dator men dens internet hackar, men så fort det funkar så ska jag visa honom.

 


Lagom trevligt

Vaknade riktigt sent idag men oj så skönt det var att sova ut! Men mindre skönt var det att titta ut genom fönstret. Snö och slask täcker allt! Hur gick detta till?


Taggad

Jag är så sjukt taggad till hoppningen idag. Jag har ingen riktig säker gissning på vem jag ska rida men har mina föraningar. Åter kommer om hur det gick senare idag :)


Follow your dreams



Denna tavla sitter uppspikad i våran trappuppgång till övervångingen. Det är en väldigt bra plats för varje gång man går i uppförsbacke så kommer man på att det kanske kommer vara värt det i slutändan. Eller som motivation om man känner sig för lat för att ta sig upp för trappan ;)


Godmorgon!

Idag är det mycket som står på schemat, så har laddat upp med detta.




Är det viktigt med märkeskläder?

Tycker ni att det är viktigt att ha det senaste kläderna, den häftigaste utrustningen och alltid ha det matchat?

Det är såklart att de flesta uppskattar att ha ny utrusning och coola kläder men det är ju inte det viktigaste. Man rider ju inte bättre för att man har Pikeur handskar och Charles Owen hjälm. Men att kunna ha det där märket på kläderna gör ju att det ser lite finare ut... eller?

Jag gillar själv "märkeskläder" och föredrar dem över andra "lågpriskläder", som de flesta. Men vad gör egentligen att det lilla märket som är påsytt utrustningen och kläderna 3 gånger dyrare och mer åtråvärt än andra märken? Vad har gjort att jag hellre rider i HV Polo än CRW? För att det är dyrare? Båda är ju kläder, so what's the difference? Det viktigaste är inte om man har matchat outfiten eller var ifrån kläderna är köpta. Det viktigaste är att ha kul uppe på hästryggen.

Kanske hade det varit bra om ridning var som fotboll. Då har alla kläder och utrusning som ser likadanan ut och ingen kunde se ner på nån för att de inte har Kingsland pikéer.

Så vad tycker du?


Tillfälligt

Har precis klickat upp en tillfällig header. Inte så vacker men den får gå an tills jag får tid att sätta mig ner och klippa och klistra ihop en ordentlig ;)


Daniella 26 Mars

Igår var det dressyrlektion i vanlig ordning. Danni var lite små sur på de andra ponnyerna men finns inte mycket att göra i de lägena. Iaf så gjorde jag som jag nästan alltid gör när jag rider fram vilket är halter, ökningar och minskningar i trav. Hon blir så lydig och medgörlig efter dem. Igår hade hon rätt bra påskjut så bestämde mig för att sitta ner på henne rätt mycket. Brukar inte jobba henne mycket nersuttet men igår bestämde jag mig för att ändra på det. Och det var så härligt! Hon arbetade bra med benen och stegen var helatiden taktfasta. Kunde öka, minska med samma härliga takt och form. I galoppen blev hon lite tjurig då det blev lite stimmigt men vi tog lite galopp-skritt och det funkade bra. Är riktigt nöjd med båda våra insatser idag. Blev extra glad när Åsa, min ena ridlärare, sa; "Vem hade kunnat tro att den kunde se så fin ut?"


Hungerspelen

Idag var jag och såg på bio igen(!) Den här gången var det Hungerspelen. Jag började läsa den första boken för några år sen men den var fruktansvärt seg så halvägs igenom den slutade jag läsa den och bojkottade den totalt. Jag trodde väll aldrig att det skulle bli så mycket uppståndelse runt den. Så när mina grannar frågade om jag ville följa med så tänkte jag att jag kunde ge den en andra chans. Och kan inte säga mer än att den va riktigt bra. Mycket bättre än var jag hade trott vilket alltid är trevligt ;) Annars så har jag gjort lite läxor och så. Just ja, jag är ledig på Tis-Onsdag så ska försöka få upp en header då.


Bilder

Fick några bilder av min kompis på Daniella efter lektionen i Fredgas. Visst är hon väldigt söt?!

 






Hoppning

I fredags var det hoppträning igen. Daniella var väldigt frammot och pigg. Tryckte på henne lite frammot när vi red fram för att utnyttja energin hon redan hade. Hon var mjuk och lydig så det såg lovad ut. Vi hoppade en liten bana som först bestod av ett hinder och sen byggde vi på den allt eftersom. Det var mycket svängar vilket brukar vara jobbigt för Danni men det gick supert! Hon lyssnade jättebra och hade inga problem med de kluriga vägarna. Vi hoppade även lite omhoppningssvängar vilket gick bra även det. Svängde på en femöring gjorde hon :)

Nästa gång ska vi byta hästar vilket ska bli väldigt kul. Hade varit extra kul att få sitta upp på en av storhästarna men vi får se hur det blir. Det roligaste är ju såklart att se om någon vill sitta upp på Danni ;)


Trött ponny efter passet


På spaning

Kollade runt lite och hittade dessa godingar. Riktigt snygga och nytänkande. Något att suckta efter.

• Varumärken • - Gersemi - Hella funktionströja från Gersemi
Från Gersemi hoddie, för det saftiga priset 1 250:-

Från Mountain Horse 399:-

Tycker att denna Kingsland kavajen är lite fulsnygg, men så fräck! Riktigt cool om man vill sticka ut.

Ponny x2

Igår red jag inte en utan på två små pollar. Som vanligt red jag Daniella men också Kalle. Om ni följt min blogg innan denna så kanske ni kommer ihåg honom.J ag red honom mycket för ca ett år sedan.

Iaf så började jag med Danni och efter 35 min eller så bytte vi hästar. Det var riktigt kul att sitta upp på honom igen och få lite variation i vardagen. Danni var lite små tjurig men pigg och arbetade på bra. Gjorde mycket tempoväxlingar och mycket arbete på volt. Det gav resultat då hon var mjuk och jobbade väldigt bra med ryggen. Kalle, eller Karlik som han heter, var lite stel och kort. Så jobbade med att få honom mjuk och lyhörd för skänkeln och lång med en taktfasta gångarter. Han är lite som D då han trycker sig innot men väldigt lite i jämförelse. Efter en liten stund var han rund och mjuk och hade ett stadigt steg med bra på skjut. Fick jobba lite men fick igång bakbenen på honom. I slutet travade vi av dem och då kunde han gå kvar med bra påskjut och i en lång och låg form.

 Det var så roligt att sitta upp på honom då det var så länge sen. Och att han skulle vara så lik Daniella kom jag inte ihåg vilket var en rolig överraskning.

Här är några bilder på honom från tiden då jag red honom.






Klockren!

Haha, den här är bara för klockren!

War Horse

Jag skrev ju ett inlägg för ett tag sen om boken 'War horse' och nu har jag även sett filmen som Steven Spielberg har gjort. Den var riktigt bra och gripande och man la en liten tår emellanåt. Den innefattar mycket som man själv som ryttare kan känna med i. De flesta vet ju hur det är att mista eller växa ifrån m.m. alltså att vara tvungen att lämna en häst och det gör att man känner med karaktärerna i filmen. Den är riktigt sevärd. Men trotts det så väljer jag boken framför filmen. Jag väljer boken då boken kretsar runt Joey, hästen, och det är han som berättar historian. I filmen är berättelsen fokusersad på personerna istället. Så boken är lite mer känslosam tycker jag och har ett annat djup. Hjälp låter som min mamma haha! Men somsagt väldigt sevärd! Och som pricken över i:et så är min favorit skådesperlare med, närmare bestämt Benedict Cumberbatch!


Ni missar väll inte?

Ni missar väll inte att Eurosport sänder live ifrån Paris kl. 16.00 idag, närmare bestämt Grand Prix Hermès? Rolf-Göran Bengtsson, Mailn Baryard-Johnsson och Angelica Augustsson är med idag. Nu får vi hålla tummarna för lite svenska vinster :)


Good morning!

Hej på er! Nu är det äntligen lugnt i skolan igen efter en massa prov och slit, iaf för en stund. Så nu kör vi igen en stund. Hoppas att ni är lika taggade som jag. Har verkligen längtat efter denna veckan, bara en massa mys och inga krav. Så nu kör jag igen :)


RSS 2.0