Visste ni att...


• Jag kommer egentligen från Norge

• Jag går i en engelsk skola

• När jag var mindre ville jag bli jockey

• Jag har riktigt torr humor

• Jag är nästan glad hela tiden 

• Jag är en rackare på att lista ut saker, I will figure them out one way or another

• Jag har ett pokerface som heter duga, hehe nej men bra är det ;)


Typisk Emma humor ;)

Humor VS välskrivet

Vad gillar ni att läsa? Saker som är välskrivet eller som är skrivet med humor? Jag gillar att läsa inlägg som är välskrivna och genomtänkta som Tlop's inlägg. Jag gillar hur deras blogg är upplaggd och att de skriver seriöst men även så att dert blir intressant att läsa. Jag gillar dock även att läsa inlägg som har humor i dem och som får en att vilja läsa mer, som Teamnyman's inlägg. De skriver med humor men även väldigt välskrivna inlägg en härlig blandning! Jag försöker att skriva lite liknande inlägg, både välskrivna och med lite komiska inskag. Inlägg som man inte skrollar förbi, utan sånna som man stannar upp för att läsa. Så min fråga till er är, vad vill ni läsa, välskrivet, humoristiskt, både och eller något annat? Blir jätteglad för lite respons :)


Vad tycker just du?


Fiffigt!

Har ni sett den nya hovkratsen som kommit ut? Riktigt fiffig är den! Den kommer från MJ Equine Den har en liten lampa inmonterad under bladet på kratsen. Kanske inte så väldigt nödvänddigt i själva stallet eftersom man brukar kunna se rätt så bra i vanlig upplysning men väldigt smart om man ska ha med sig den ut speciellt nu när dert snabbt blir mörkt och hästarna lätt får styltor av snön. En ganska simpel uppfinning men väldigt smart!

Man kan även tävla om att vinna en hos Equipage fram till Fredag såg jag, den skulle inte sitta fel nu till jul!


Julfirande

Imorgon reser jag iväg till "drömmarnasland" rättare sagt U.S.A. Det ska bli riktigt roligt att fira jul där! Vi ska vara i New York under Julafton och jag kan inte vänta på att se allt julpynt och känna julstämningen där! Det ända som saknar skulle vara lite snö men vem vet det kanske hinner komma lite? Jag älskar att fira jul hemma eftersom vi inte gör det så ofta men denna gången så känns det lite mer som "hemma", har ingen aning om varför men det känns så. Kommer sakna att hästarna och julmyset i stallet men det får jag väll ta igen när jag kommer hem och leva på den känslan jag hade i Måndags en stund till. Ska såklart fotta en massa så lite bilder kommer upp här i bloggen framöver.



Har tyvärr ingen vinterbild då bilderna är inlåsta på den andra datorn men bjuder på en cirka ett år gammal bild på Karlik och mig.


Dagens ridpass

Fick äran att hoppa upp på Danni idag igen :) I början gjorde vi lite skänkelvikningar och lite små öppnor. I vänster varv tog hon inte högerskänkel (vilket är den skänkeln hon gärna ignorerar)  så fick vara lite mer bestämd i det varvet innan vi gjorde samma sak i högervarv. Sen red vi fram dem lite till i trav och lite galopp och sen red vi på lite självständigt. Jag brukar inte sitta så mycket ner i traven på henne då jag brukar koncentrera mig på att rida frammot men idag satt jag ner en liten stund då hon var ovanligt pigg. Det gick riktigt bra. Vi red till musik för att få lite julstämning och medans jag satt ner så hamnade vi i takt med musiken vilket jag tror hon kände då hon fick ett sånt härligt flyt i steget. Så nästa gång ska jag prova en liten längre stund och se om jag får fram samma härliga känsla. Det blir så roligt när hon är pigg och vill arbeta, gäller bara att få fram frammotbjudningen så släpper det :)


Så här ser lilla damen ut, om inte något tjockare nu ;)

Vinterland

Kände för att skriva lite idag med. Idag har jag haft en ganska mysig dag. Vi hade Year Level Day, vilket är som skolansdag tror jag. Vi var några som åkte till Skansen och vi gick runt och myste oss i vinterlandet. Det snöade ganska rejält här under dagen. Jag och min kompis gick och såg på när de gjorde glas och hade det trevligt. Jag ska även snart iväg och rida lite idag. Idag är det sista dagen vi i dressyrspecialen ska rida så ska bli intressant att se vad vi ska hitta på idag. Hoppas att hästarna är pigga nu när det frusit på lite. Ha det bra så länge!


Presentation av Daniella

Tänkte skriva lite om vem Daniella är, som jag skrev om i min egen presentation.
Daniella är en brun liten ponny med ett riktigt humör. Hon är en pärla att sköta om och mysa med men är inte helt lätt att rida. Hon har backbromsen i lite. Jag antar att trög är en ganska vanlig definiton av henne men hon kan vara riktigt pigg också. Det gäller bara att hitta det hon tycker är roligt. Hennes svagaste punkt just nu som jag kan se är att hon vill lata sig i galoppen och stänger av då. Hon trycker sig innot och svarar inte för skänkeln. Det går ju men gissa om man får rida så svetten rinner! :) Hon är speciell ponny som man helt enkelt måste hitta knapparna på och sen utnyttja det hon har. Kan även inflika att hon är en riktig baddare på att hoppa vilket hon även verkar vara väldigt förtjust i. Jag hoppar som sagt henne och rider lite dressyr på henne men hoppas att det ska bli ökas så småning om då jag tycker väldigt mycket om att rida henne. Daniella eller Danni som hon kallas är en riktig fin ponny med riktigt fina kvalitéer och som jag tror på.
Det var lite om Danni, hoppas att ni fick en liten bild av hur jag ser henne. Jag hoppas också att ni har förstått att hon inte är "dum" eller så utan bara lite lat, hehe, så hoppas att ni missförstått mig rätt. När jag har tid så kommer bilder upp så att ni får se hur hon ser ut. Kan även passa på att önska en god jul till er!

Presentation av mig

Hejsan! Jag heter Emma och driver denna lilla bloggen. Jag är riktigt inbiten på detta med hästar. Än så länge är jag ridskoleryttare men det hindrar inte mig jag siktar så långt jag kan gå. Jag rider både i dressyrspecialen och hoppspecialen här. Just nu rider jag lite olika ponnyer men hoppar ofta en riktigt trevlig lite ponny som heter Daniella, ska presentera henne lite längre fram.

Jag älskar att skriva så detta blir min lilla skrivhörnar som kommer tjäna mig. Jag har haft blogg förut men orkar inte riktigt hålla igång en blogg hela tiden utan denna bloggen kommer jag skriva på när jag har tid och lust. Förutom hästar så gillar jag att fota och det än något jag gärna ägnar stor tid till. Utöver detta så lägger jag mycket tid på skolan då jag är väldigt målmedveten och vet vad jag vill och så går jag i nian så mycket tid går till skolan just nu :)

Det var lite om mig, haha är inte så bra på detta med presentationer men hoppas att ni kommer att uppskatta denna bloggen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0