I am only human

 "I said,I am only human. I'm human, I'm human! "
 
 
Bilder från i somras

Hush hush

Jag är väldigt kräsen när det kommer till böcker men en bokserie som jag verkligen har fastnat för är Hush hush serien av Becca Fitzpatrik. Böckerna är väldigt välskrivna och genomtänka. Böckerna innehåller precis lagom med fantasy, action och vardagsliv. Becca skriver precis på gränsen mellan det verkliga och overkliga vilket låter en drömma sig bort samtidigt som det är realistiskt. Det är fyra böcker som alla handlar om Nora och Patch.
 
Andledningen till att jag skriver detta är att jag läste ur sista boken i veckan. Än så länge har jag läst första och andra boken på både svenska och engelska. De två sista har jag endast hunnit läsa på engelska. Dock tycker jag att de är bättre på engelska. Generellt är böcker bättre på sina ursprungsspråk tycker jag, då kommer känslorna och budskapen fram bättre i boken.
 
Jag läste för ett tag sen att de kanske ska göra en film om serien vilket hade varit väldigt roligt! Hoppas då att det blir en film som speglar innehållet i Beccas fantastiska böcker.  
 

Sherlock

Min absoluta favorit serie är Sherlock ifrån BBC. Själva serien bygger på Arthur Conan Dolye's böcker fast serien utspelar sig i det moderna London. Serien är enligt mig perfektion! Man märker att de verkligen lagt ner lång tid på både storylinen och manuset. Dessutom passar skådespelarna perfekt som karaktärerna de spelar. Som ni kanske vet så älskar jag Benedict Cumberbatch, som spelar Sherlock. Själv tycker jag att han spelar något otroligt bra. Enligt BBC ska de börja spela in säsong 3 i början utav 2013 och jag kan knappt vänta till den kommer börja sändas. Om ni inte sett Sherlock så tycker jag att ni ska kika på den. Om ni har sett den får ni gärna säga vad ni tyckte :)  
 
 

Älskade Stockholm

Efter en fullspäckad dag somnade jag ganska snabbt. Idag har jag varit riktigt mör i benen efter att ha gått runt och kollat på mässan. Allt var verkligen riktigt bra. Dressyren var jätteintressant att se och man får verkligen en massa inspiration ifrån alla duktiga ryttare. Sedan var det dags för show och på kvällen var det lite hoppning. Det var en riktig toppen dag :)
 
Det som är lite tråkigt med SIHS är att det är så fruktansvärt mycket folk. Varje år får man stå i ändlösa köer och vänta. Jag tycker att det är riktigt mysigt att gå och kolla i stånden och se vad som finns men skippar det nästan för att det är så trångt och jobbigt ;) Själv föredrar jag Falsterbo. Det är så stort och luftigt, dessutom så kan man välja om man vill gå och se dressyren eller hoppningen. Men Globen är ju en tradition som jag helst inte missar :)
 
Idag har jag gjort läxor och bakat lussebullar. Känner mig som en michelingubbe efter att ha ätit ett par lussebullar. Men det är ju ändå 1st andvent. Nu ska jag gå och läsa The Hobbit. Ska försöka läsa ut den innan premieren, vi får dock se hur det blir med det.  ;D
 
 

RSS 2.0