Maffig filmmusik och solstrålar

Sol, sol, sol! Vad mer finns det att säga om dagen? Vädret har varit helt fantastiskt idag. Jag kunde sitta ute i hela fyra timmar i bara en tjocktröja utan att frysa det minsta. Man skulle säkert kunna suttit i bara t-shirt har dock åkt på värsta förkylningen så vågade inte riktigt det. Jag satt och läste i början men mesta av tiden spenderade jag åt att lyssna och skapa en spellista med endast filmmusik. Oh yes, filmmusik! 
 
Jag hade tänkt publicera ett inlägg om musik men när jag läste igenom det så kände jag att det nog inte är så många som vill läsa om det. Så lyssna bara på låten så kommer ni veta vad jag har lyssnat på under dagen :)
 
Detta kallar jag maffig filmmusik!

A story of an old car


Påsklov!

Wiie, äntligen har påsklovet kommit. Känns som att vi precis gick på sportlov men vad gör några extra dagar ledigt? Idag slutade jag vid 12. När jag kom hem kände jag mig som kokt spaghetti, kändes som att tröttheten hade hunnit ifatt en. Har mest legat och slappat i soffan och tittat på TV. Bestämde mig dock för att springa en tur i solen vid fem då det började krypa i skinnet på mig av överskottsenergi. Nu efteråt känner jag mig ännu en gång som kokt spaghetti och är rejält trött. Det blir nog att ta det lugnt resten av dagen. Kanske kurera sig framför en bra film eller en bra serie.
 
Veckan som kommer kommer vara fylld med roliga händelser. Såklart en massa tid utomhus då det är ser ut att bli strålande sol de närmaste dagarna. Ska försöka hinna med att kolla på ett par nya ridstövlar också.
Vad kommer ni göra under lovet?
 

Att köpa stövlar är det svåraste som finns

Nu börjar mina älskade trotjärnare till stövlar sjunga på sista versen. Detta betyder då att jag måste leta efter ett par nya vilket jag inte är sugen på då det är det jobbigt att göra! Titta bara på bevisen nedan:
 
•Det tar evigheter att hitta ett par som är sköna
 
•De är antingen för korta i skaftet eller för höga
 
•Det känns som att gå i pjäxor när man går in dem
 
•Man får skavsår i knäväcken eller blåmärken så att man inte kan gå normalt på flera dagar
 
•Man får beslutångest bara man kollar in i en ridsport butik på grund av det överflödiga utbudet
 
Skämt å sido så är det faktist väldigt svårt att välja. :) Jag har dock hittat två par som verkar väldigt aktuella. Meredith och Coventry, båda ifrån Petrie. Får se hur det blir med dem då det inte finns en ända återförsäljare i hela Stockholm.
 
Fortättning följer i letandet, stay tuned!
 
 

Skåneland!

God eftermiddag! Just nu sitter jag nere i Skåne, närmare bestämt Malmö, hos några av mina kusiner. Kom ner i gårkväll och möttes av en massa snö! Än är det inte vår någonstans i Sverige. Vi ska snart ut och möta resten av klanen som bor en liten bit bort. Vi hörs! 
 
 

That is so me!

 
Every time...

Sherlock - tredje säsongen

Som ni kanske vet så älskar jag BBC's serie Sherlock. Idag är en liten speciel dag då de börjar spela in tredje säsongen idag. Jag längtar så galet mycket efter premiären som ska sändas nån gång i höst. Om ni inte sett den så tycker jag att ni borde ge den en chans. Watch the trailer and see why :P 
 
 

Radioactive

 
Dayum vad den där låten är! 
 
Daniella var sjukligt pigg igår. Kändes nästan som att hon hade en raket i baken. ;) Fokuset låg på att stärka dem därför hoppade vi studs. Det var en fyrstuds som byggdes upp successivt. Danni var en stjärna och hoppade jättebra och kom upp ordentligt med ryggen och var igång i bakbenen. När alla hästar hoppade avslappnat och bra i studen hoppade vi ett räcke med en liten klurig väg. Den låg precis innan medelinjen på en något förlängd halvtigenom. Danni hoppade jättefint med mycket tryck i bakbenen. Tillsist hoppade vi en oxer och sedan vidare på räcket. Då var Daniella på ska jag säga! Hon hade varit väldigt pigg under helt timmen och jag behövde knappt lägga till skänkeln för en reaktion men nu tändes elden på ordentligt. Första gången blev det något för mycket energi och galoppen blev lite sisådär. Andra gången hoppade hon som en gud. Jag hade henne precis mellan skänklarna och kunde destämma avsprångspunkten. Jättefina hopp med ordentligt tryck i blev resultatet. Väldigt nöjd över lilla raketen. Skönt att hon var så frammot. Det är väll det positiva med kylan, att man får pigga och lite halvt galna hästar :P
 
 

Golden sunset


Svår definerat

Igår gick det både bra och lite sämre. Traven och skritten sitter verkligen som en smäck nu! Får vi till galoppen så blir det toppen tror jag. Försökte vara ett steg framför Daniella hela tiden så att hon inte visste vad vi skulle hitta på härnäst. Jobbade lite på olika ridvägar med lösgörande arbete. I galoppen jobbade jag först lite på volterna och sedan på stora mittvolten. Efter det gjorde vi några fattningar från skritt. Galoppen på stora mittvolten funkade prima och hon släppte efter riktigt bra men det är svårare ute på de vanliga spåren där hon vet var vi ska. Svårt att definera hur det gick ;) 
 
 

Räddarna i nöden

Om det är en sak jag inte klarar mig utan, speciellt nu på vintern, så är det hanskar. Dessa ifrån Roeckl har verkligen varit ett par räddare i nöden flera gånger denna vintern. Jag gillar inte att rida i för tjocka handskar men dessa är perfekt tjocka, sköna och dessutom sjukt snygga! Så dessa har varit mina absoluta favoriter saker i stallet hela vintern. :)
 
 
 

Akademisk riding

Något jag börjat intresserat mig för det senaste halvåret är akademisk ridkonst. Att ridkonsten härstammar ifrån den tiden då man red hästar i krig är det som fascinerar mig mest. Av det jag läst och förstått är ridningen uppbyggd runt hästens välbefinnande och att man ska lyssna på hästen. Alltså att hästen ska berätta hur den vill blir riden, något som låter väldigt sunt och förnuftigt.
 
Jag blir bara mer och mer sugen på att pröva denna stilen av ridning. Man kan såklart öva lite på grunderna själv men jag skulle vilja lära mig detta. Men som sagt, det är kombinationen av historian bakom och tanken på hästens väldefinnande som lockar mest.
 
 Här är en liten film som är en andledning i sig själv att vilja lära sig mer.  

Superträning

Igår var Daniella en riktigt dyr ponny. Helt fantastisk var hon att rida! I måndags hade Patrik Kittel en clinic här i stallet som jag var och kollade på. Under clinicen påpekade han vikten i att hästen skulle svara fram för skänken
men även att det var väldigt viktigt att låta hästen vara när den gjorde rätt. Så med detta i bakhuvudet bad jag Danni gå fram, fram, fram för skänkeln och så fort hon gjorde det lät jag henne vara. Samma sak när jag ville att hon skulle flytta för skänkeln, så fort hon flyttade undan lät jag henne vara. Det gav verkligen resultat snabbt! Hon blev väldigt lyhör och jag behövde bara lägga till skänkeln för att hon skulle länga på steget. 
 
När vi ridit fram en stund provade jag samma sak med de förhållande hjälperna. Ville jag att hon skulle ta kortare steg eller sakta av skulle hon göra det direkt. Provade även att rida kort, kort trav för att sedan be om en ordentlig ökning vilket även funkade bra.  
 
Igår hoppade vi en liten bana med fyra hinder (se banskiss nedan). Danni var på hugget och brallade på ganska mycket efter andra hindret flera gånger. Haha hon är så söt! Hon flyttade jättefint undan för mina skänklar och försökte inte trycka sig innot, utan jag hade henne exakt där jag ville ha henne. Om det var något att förbättra var det att jag skulle velat ha henne något mer fram för skänkeln de sista meterna innan hindren men det är sånt man får finslipa på.
 
 Annette tyckte att hon var superfin och hoppade mycket bättre. Jag kan bara hålla med. Det är ju så att hon hoppar mycket bättre när hon är riktgt igenom och avslappnad. Då hoppar hon mer igenom kroppen och sprången blir rundare. Alltså verkar det som att  Patriks tips funkadar på Danni. Får se om det funkar lika bra på måndag, hoppas iaf det!  
 
  
 
  

Kevin Stauts clinic

Åh! Läste precis att Kevin Staut ska hålla en clinic under Göteborgs tävlingarna som går av stapeln den 24 april. Det låter som en riktig höjdar clinic! Tänkt vilken upplevelse att få se honom live och att får en inblick i hur han tänker när han rider och hanterar sina hästar. Är det någon av er som ska Göteborgs tvälingarna och clinicen?
Här kan ni läsa ner om clinicen
 

En känsla av sommar

Lite repris från förra sommaren på Silver och mig.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0