Fem snabba

Jag är riktigt dålig på att välja vad jag ska äta till frukost. Sitter nästan alltid och grubblar i flera minuter på vad jag ska äta. Det finns för mycket att välja på!

Jag är väldigt blyg av mig. Mina kompisar kan dock intyga att jag är liten av en crazy person under ytan ;)

Jag fullkomligt älskar gröna äpplen. Helst ska de vara stenhårda och riktigt syrliga.

Jag har ett grymt pokerface.

Jag älskar att röra på mig, får abstinens om jag inte får röra på mig under en dag.



Havrepappa!

En av mina favorit bloggar är Havrepappa. Fy så rolig den är att läsa! Lars, som driver bloggen, bloggade hos Hippson, läste precis att de gått skilda vägar, och skriver om lite av varje inom hästsporten med klockrena inslag av humor. Ett av mina favorit inlägg är detta. Jag kunde inte hålla mig för skratt när jag läste det. Så om ni inte redan kikat in på hans blogg klicka er snarast in där!

Från och med den första mars kommer ni kunna följa honom på Tidningen Ridsports hemsida, istället för på Hippson, så det är dit ni ska klicka er om ni vill läsa mer av honom :)


Semelbak

Go'dagens! Klickade mig äntligen in på datorn idag. Idag har jag varit på semelbak i stallet och då åt vi som ni kanske gissat semlor :) Senare på dagen nr jag kom hem möttes jag av min trötta lillasyster som satt och såg på film vilket var precis det jag hade lust med. Var riktigt frusen om fötterna efter att ha gått i snön. Vaknade i morse av ett tjockt snötäcke över hela marken vilket både var välkomnat och bedrövande. Vi latade oss iaf en stund innan vi bakade lite muffins. Så idag har varit en riktig mysdag. Härligt är bara förnamnet på sådana dagar.

Kan dra Måndagsen träning samtidigt. Det gick överlag väldigt, väldigt bra måste jag säga. Danni var lite stel i början men hiskeligt pigg. Flera av hästarna var likaså och flög i taket mer än en gång ;) Försökte utnyttja den enegin hon redan hade och ökade och minskade traven och skritten mycket medans vi red fram. Hon lyssnade efter ett tag väldigt bra! Var konsekvent och var noga med att hon skulle vänta på mina signaler vilket fungerade väldigt bra. Sedan gjorde vi en liten galoppövning där vi skulle fatta galopp från skritt och rida 4 steg och sedan sakta av till skritt igen. Det var nog tur att vi gjorde en sådan lydnads övning idag för somsagt var hästarna riktigt på tårna och det var flera gånger som Daniella fick för sig att leka rodeohäst. Men hon lyssnade väldigt bra och höll sig på mattan större delen av övningen. Och (och detta är ett stort och) så höll hon sig på spåret under hela galoppen! Detta kan verka som något helt alldagligt men för mig och Daniella är detta ett enormt steg i rätt riktning. Kan berätta lite mer om varför i ett separat inlägg. När de väl var lydiga travade vi av dem. Även här var hon fin och trampade på riktigt bra och blev lång och låg. Gud, detta passet måste vara det bästa jag haft på henne på jag vet inte hur lång tid. Hoppas innerligt att detta håller i sig nu. Känns som att vi verkligen är påväg nu :D


War Horse

Jag läste precis ut boken War Horse. Den var riktigt bra och är verkligen läsvärd. Man kan inte låtabli att bli berörd av en sådan vacker berättelse. Boken handlar om en häst, Joey, och hans ägare Albert till en början. De skiljs dock åt när första världskriget bryter ut. Mycket av den resterande delen av boken handlar om Joey's otroliga resa under de fyra åren kriget varade och om de personer som han berörde. Ska inte berätta mer för då förstör jag ju för de som vill läsa den ;) Michael skrildrar känslosamma ögonblick med välkända krigsberättelser. Lite roligt då vi precis avslutan WW1 tiden i skolan och an känner igen väldigt mycket av det som nämns i boken. De har även gjort en film om den nu som ni säkert sett eller hört. Några av er har kanske redan sett den? Jag ska försöka se den nu under lovet. Den verkar väldigt bra, inte minst efter vad kritikerna skrivit om den. Om jag inte minns fel så gjordes det även en teater om den för ett tag sen. Även den verkar riktigt bra. För de som vill läsa boken så heter den, liksom filmen, War Horse och är skriven av Michael Morpurgo.

Tänkte kanske fortsätta med att skriva lite om böcker, det blir väll häst böcker mestadels då det är en hästblogg. Tycker att det verkar som ett lite roligt inslag i bloggen. Vad tycker ni om detta?


Vägen

Ni får ursäkta mina paint kunskaper men här ser ni iallafall vägen såg ut.


Fredags träning

Nu har jag äntligen tagit tag i bloggen. Har inte orkat öppna datorn på flera dagar vilket jag inte gjort nu heller, utan jag bloggar från mobilen så det blir tyvärr ett bildlöst inlägg. Nog om det. I Fredags så hade vi markarbete. Danni var duktig. Vi jobbade lite över bommar och hoppade lite små kryss. Sen red vi en liten "bana" men två hinder. Det var som en åtta kan man säga först red man ner till C och vände nästan halvtigenom upp mot E och sen red man vidare om A och gjorde samma sak där alltså vände halvtigenom upp mot E. Dett var lite svårt att göra med Daniella då hon trycker sig innot men. Travade istället genom svängen och såg till att hon kom på hindret bra, sen fattade jag galopp direkt efter svängen. Det gjorde att hon inte kunde trycka sig innot lika mycket. Bättre att rida noggranna väger än lite huxflux ;) Ska se om jag får til en ritning i paint så kan jag visa er senare. Min förklaring vart lite luddig, till och med för mig själv...

Sunday

Godmorgon! Idag skanska jag ta mig i kragen och tvätta alla min ridsaker. Har inte gjort det på väldigt länge... Fy! Men idag blir det ändring på det. Ska även försöka mig på att springa en tur om väglaget är okej. Kommer såklart försöka blogga lite också, har varit lite dålig på det men ska skärpa mig och skriva om hur det gick i fredags hade jag tänkt. Men får väll sätta igång om jag ska hinna med allt idag ;) Ha det bra!

Time to start up again?

Det var riktigt längesen jag skrev nu. Det har varit så otroligt mycket i skolan och kommer antagligen vara det ända fram tills jag slutar denna terminen. Men det är ju sista och bästa så det är bara att tuffa på. Mitt sportlov börjar när jag slutar imorgon. Can't wait! Ska försöka skriva lite denna veckan och sen får jag se om jag orkar hålla igång bloggen även efter lovet.

Kan ju ta och berätta lite om hur det gått på ridfronten också. Det har gått ganska bra, det går upp och ner som alla som håller på med hästar vet ;) Skriver lite mer imorgon om jag får tid om hur det gått och så. Men kan ju säga att jag fortfarande rider Daniella som vanligt.


RSS 2.0