I'm so excited!

Som ni säkert vet vid det här laget så är jag väldigt svag för fantasy och sci-fi filmer, böcker, serier, ja you name it! Så när jag kom över Star Trek: Into Darkness trailer förstår ni säkert att jag blev helt till mig. Filmen verkar grymt bra utifrån det man får se. Att Benedict Cumberbatch, som spelar John Harrison, är helt badass gör ju saken inte bättre! ;) Ser verkligen fram emot att få se filmen i sin helhet när den kommer ut!
 
 
"I am better."
"At what?"
"Everything"
 
 
 

Star Wars

Puh! Har varit helt slut i huvudet sen jag kom hem från skolan. Har dock varit en lugn dag på pluggfronten så har kunnat ta det lugn. Nu ska jag ta och se lite av sista Star Wars filmen som visas på TV idag. Har inte hunnit se mycket av någon av filmerna medans de visats på TV. De är ju riktigt bra vilket gör det lite tråkigt men nu får jag ta igen det och se sista iaf :).
 
 
 

Är det nödvändigt?

För ett tag sedan lanserade Perfetc Sit of Sweden ett Body Bandage som ska sättas under sadeln. Detta elasktiska bandage ska kunna förebygga skav av skänelkn samt skav från sadelgjorden. När denna produkt kom ut blev det ris från ena håller och ros från ett annat. Nu tänkte jag ge min syn på detta bandage.
 
Flera personer, bloggare såväl som personer i stallet jag rider, har sagt att de tycker att bandaget är ett onödigt tillskott till hästvärden då de menar att produkten inte tar tag i problemet, medans prisar andra det då det kan hjälpa känsliga hästar med skav. Jag står någonstans där emellan. Jag förstår båda sidorna. Är det så att hästen får skav av, exeplemvis, sporrar så kan det vara klokt att vara sporrfri ett par dagar i veckan och kanske rida med att par mindre sporrar när man väl rider med dem. Om sadelgjorden skaver får ta och leta efter ludd eller kolla efter en ny sadelgjord.
 
Om man ser på den andra sidan av argumenten så är det faktist så att flera hästar har väldigt känslig päls och hud,  speciellt vid byte av päls. På dessa hästar hjälper det kanske inte att byta sadelgjord eller rida med extra fina hjälper, de får skav ändå. För dessa hästar skulle kanske detta bandage passa perfeket. Själv tycker jag även att detta bandage är väldigt likt det bogskydd som lanserades förra året, som även det mötte starka åsikter.
 
Slutligen skulle jag vilja säga att allt inte kan passa alla och som man säger, smaken är som baken. Gillar man inte en sak får man gå vidare till nästa. Man bör inte snöa in sig på detaljer man måste se helheten i det hela och se vad som passar varje individ bäst.
 
 
 

Daniella

Igår fick jag äntligen hoppa upp på Daniella igen! Åh vilken känsla det var, lite som att komma hem :). Hon var stel och ganska ojämn i sidorna i början men efter att ha jobbat igenom henne ordentligt på volt blev det mycket bättre. I traven fick vi till en känsla av att ha henne i uppförsbacke och hon trampade på med energiska bakben in under sig. Efter 40 minuter var hon trött och även jag så då la vi av och travade av lite och skrittade sedan resterande tiden.
 
Det var så roligt att sitta på denna otroliga ponny igen, hon är verkligen något speciellt! Längtar så efter nästa träning :D
 

Incredible

This is amazing! Florence Welch's röst är helt outstanding!
 
 

Back on track

Hej på er! Det var ett litet tag sedan sist.
Idag väntar en lugn dag och jag har endast lite småsaker som ska fixas. Annars finns det inte så mycket att säga, haha. Träningarna går lite upp och ner men det är nu klart att Danni är back on track :) Längtar så efter att sitta på hennes rygg!
 

En liten sjukling

 Då var det torsdag igen då och lovet börjar lida mot sitt slut, tyvärr. Det är dock inget att hänga läpp för, hela helgen, och den bästa delen av veckan, är ju kvar!
 
Idag har jag tillbringat dagen med min kompis. Senare på dagen följde jag med henne till stallet. Har inte varit i stallet på lite drygt en vecka så det var en självklarhet att följa med. Väl i stallet hälsade jag på Danni som tyvärr var ordentligt svullen i höger bakben. Medan min kompis red tittade jag till Danni igen och stod och gosade en stund. Åh så jag saknat lilla prinsessan! Hon är så go att hålla på med, guda snäll och nyfiken som få. 
 
Det är alltså lite oklart hur morgondagens hoppning blir när Danni inte ska gå med. Jag har inte ridit någon annan häst än Daniella på väldigt lång tid men det blir säkert bra i slutändan :)
 

RSS 2.0