Bellissima

Hej på er igen! Det lilla uppbehållet har berott på att jag inte har varit hemma, utan jag har varit i London ett par dagar med min familj. Det har varit väldigt mysigt trotts något tråkigt väder (har hört ryckten om att det var 10 grader och sol i Sverige ;)  
 
Idag red jag igen då jag inte var hemma i Måndags. Jag red för Annie,som jag i inte rider för i vanliga fall. Jag fick hoppa upp på lilla Bellis, eller Bellissima som hon heter. Bellis är relativt ny så jag hade inte riktigt fått en uppfattning om henne. Hon var väldigt snäll att hålla på med samtidigt som hon var nyfiken och uppmärksam på sin omgivning. Hon var likadan att rida, pigg och uppmärksam på vad som pågick runt omkring henne. När vi skrittat fram började vi arbeta med volter och rida nån meter innanför spåret. Detta var mycket nyttigt för oss då Bellis gärna ville krypa intill väggen. Efter lite nötande funkade detta bra och hon var mjuk i sidorna och stadig i handen. I traven gjorde vi imprincip samma sak, självständigt arbete på volterna och innanför spåret. Bellis var ännu stadigare här och trampade på väldigt bra. När det blev lite jobbigt blev hon lite nervös och släppte stödet något men hon kom snabbt till ro när man satt kvar och inte förändrade något. Galoppen var det svåraste då hon hade lite svårt för själva fattningarna. Dock satt de efter två fattningar och hon gled på väldigt fint.
 
Vi fick mycket beröm av Annie, som tyckte att Bellis såg väldigt fin och stadig ut med mig. Själv tycker jag samma sak. Bellis var pigg och vaken men samtidigt aldrig stissig utan mjuk och hamronisk. Dessutom har hon en väldigt elegant trav, riktigt tjusig är den! För att sammafatta lektionen så var den riktigt bra :D

Fredagshoppning och en stressfri lördag.

Min dag har i stort sätt bestått av packande, städande och målande av naglar. Kanske inte de roligaste sakerna man kan göra på en lördag men jag nu efteråt känns det lite som terapi. Det var skönt att slippa stressa och försöka hålla fem bollar i luften samtidigt. Idag har jag kunnat ta ordentligt med tid på mig och sluppit dra upp böcker för att plugga eller göra en inlämning. Så, visst känns det som terapi att ta det lugnt och inte behöva stressa över något. Nog om detta, nu tänkte jag berätta om hur det gick igår på hoppningen.
 
Det började med att en lite tjej jag brukar hjälpa i stallet ville klappa och hjälpa mig borsta Danni. Danni skötte sig exemplariskt så jag tror att hon har fått en liten beundrare nu ;) Det är sånna små saker som gör att jag gillar att rida på ridskola. När lektionen började var Danni otroligt pigg men samtidigt ganska motsträvig. Hon var lite stel och ville inte riktigt ta mina hjälper utan försökte springa ifrån arbetet. Gjorde många övergångar och tempoväxlingar för att få henne uppmärksam på mina hjälper. När hon var mer igenom började jag sätta krav på henne och bad henne hålla uppe trycket i bakbenen samtidigt som vi red på i kort, kort trav. Detta gjorde susen och hon gav mjukt efter och kom upp ordentligt med ryggen. Där var det lite som att poletten föll ner och hon lugnade ner sig. Efter detta var det mycket lättare att påverka henne. Efter att vi ridit fram galopperade vi över fyra bommar på volten. Danni jobbade på jättebra och flyttade lätt undan för min innerskänkel så att jag kunde välja var jag ville ha henne på volten. Där efter travhoppade vi ett räcke innan vi hoppade vidare på en liten bana. Det var en liten klurig bana för oss då danni gärna trycker sig innot men jag behövde endast göra en liten volt under hela lektionen för att få ordning på bogarna och sen kunde vi köra på hela lektionen.
Klippte ihop en liten bild på hur banan och galopp volten såg ut. Oh yes, I've got paint skills!
 

Frambensaktion

Detta equipage tycker jag utstrålar en sådan vilja och glädje. Jag blir alltid alldeles varm i kroppen när jag ser dessa två tillsammans. Jag tycker att det är en riktig fröjd att se Juan rida på Fuego! Juan och Fuego ser ut att vara bästa kompisar som arbetar med varandra. Det ser alltid okomplicerat ut och båda ser även ut att ha riktigt roligt under tiden. Dessutom har Fuego en sådan frambensaktion att man nästan faller av stolen. Riktigt härlig är den måste jag säga. Piaffen och passagen är ju att drömma om och även de ökade gångarterna.
 

Kevin Staut

En ryttare som jag ser upp till ridmässigt är Kevin Staut då han rider väldigt okomplicerat. Det ser alltid så lätt ut när han rider och då ska man även tänka på att han inte alltid rider på så okomplicerade hästar. Le Prestige är ett exempel på en häst men mycket karaktär och åsikter. Jag har dock aldrig sett något problem med detta då Kevin lugnt vägleder hästen och behåller samma mjuka ridning. Han sliter inte eller blir hängandes i tygeln utan lägger endast mjukt till skänkeln och rider vidare. Att kunna rida med samma mjuka ridning är något jag strävar efter. Att kunna rida med fina små hjälper har alltid varit något som jag tycker är en självklar egenskap för en duktig ryttare och jag anser att Kevin Staut innehvar denna egenskapen.
 
 Att titta på dessa klipp anser jag är en riktig fröjd för ögat.
 
 
Jag är väldigt intresserad i att veta vem ni ser upp till eller vilken slags ridning ni strävar efter, så lämna gärna en liten kommentar om det. :)

En känsla av vår

Att få känna gräs under bara fötter, ha vind rufsigt hår och brun brända ben, det är vad jag längtar efter. Rida på sommarängar och känna fartvinden piska kinderna. Att skritta in i solnedgången och veta att en lika vacker morgondag väntar.
 
Är inte ni också sugna på sommar vid det här laget? Idag drog ännu ett snöoväder in över Stockholm och täckte marken med vitt puder. Gatorna hade precis blivit bara och så slår kylan till igen. Jag som hade vårkänslor på G. Der var ju Converse väder (!) och då är det nästan vår! Ja, ja, jag antar att vi får invänta värmen ett tag till. Under tiden kan man iaf värma sig med lite bilder från förra våren på Danni :)  

The beauty of life

 
 
 

Svar på en fråga

Vad kul att du går på ett engelskt gymnasium! Skulle du inte kunna förklara vad det betyder och så? :)
 
Absolut kan jag göra det! Jag går på ett gymnasium där mestadelen av undervisningen är på engelska. Detta betyder då att jag läser, just nu, alla kurser på engelska utom tre. Skolan följer såklart den svenska undervisningsplanen m.m. I de ämnena jag har på engelska så är mina lärare native speakers, alltså så kommer nästan alla ifrån engelskspråkiga länder och har engelskan som modersspråk. Samma sak i exempelvis spanska, franska etc. Jag skulle inte säga att det är en väldigt stor skillnad ifrån en vanlig svensk skola. Jag pratar svenska med mina kompisar och ibland även lärare. Man måste alltså inte prata engelska hela tiden ;) Skolan är dessutom internationell så det kommer människor från världens alla hörn hit vilket jag tycker är jätteroligt!
 
Det är ett studieinriktad gymnasium så man måste vara beredd på att plugga. Det är dock roligt då alla lärare är väldigt måna om  att vi ska nå våra mål och att vi dessutom ska ha kul på vägen. Dessutom så har vi ett hussystem. Det betyder att man är indelade i fyra olika "hus" där alla klasser tillhör ett visst hus. Vi tävlar och gör aktiviteter tillsammans vilket är roligt då man lär känna personer ifrån både ettan, tvåan och trean.
 
Somsagt är den största skillnaden att engelskan är i centrum. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd men det är ju väldigt individuellt vad man tycker om olika skolor. Hoppas att jag sken lite ljus över vad det innebör och vad för slags skola det är :)
 
 

Det visste ni kanske inte

Jag går på ett engelskt gymnasium. Jag har gått på engelsk skola sen sexan. Sen när jag skulle välja gymnasium ville jag fortsätta gå på ett engelskt gymnasium då jag triveds så bra.
 
Jag sitter alltid så långt fram i bilen som det går.
 
Jag gillar verkligen inte jordnötter. Jag tycker inte om lukten, vet faktist inte varför.
 
Blå och grå är mina favorit färger. Nästan hela min garderod är i dessa nyanser.
 
Jag älskar att ha ordning och reda. Jag tycker att det är jätteviktigt att det är rent och snyggt samt ordning runt mina saker.
 
Jag har sjukt dåligt humor. For real, jag skrattar åt allt och inget.
 

Remember the name

Ååå vilken känsla det var att rida idag! Danni var så fin och lyssnade väldigt bra. Bestämde mig redan från början att rida mycket galopparbete då Danni var väldigt pigg och frammot. Lika bra att andvända krutet liksom ;) När jag ridit fram och det kändes bra så tränade jag lite ökad - minskad trav och skritt för att få Danni med på noterna. Efter det började jag göra galoppfattningar på volterna. Danni svarade jättefint och bjöd på frammot men så fort hon trände sig innot petade jag på henne med spöt och det räckte för att hon skulle släppa efter. När galoppfattningarna satt övade vi på att galoppera runt på volterna utan att hon tryckte sig innot. Detta funkade väldigt bra och hon höll sig på mattan majoriteten av tiden. Efter det kunde vi galoppera runt spåret, öka och minska etc. helt utan problem.
 
Detta var verkligen en av de bästa lektionerna jag haft med Daniella måste jag säga. Man får verkligen rida för att komma dit men när det klickar... den känslan är overdelig. Hoppas verkligen att det går lika bra nästa lektion. Ska försöka rida likadant då. Vem vet, snart kanske vi vågar på oss ut på en liten dressyrtävling ;D
 

Ska det vara kvalitet eller kvantitet?

Det är en fråga jag ställer mig ofta. Vad är egentligen bäst? Ska det vara riktig kvalité på inläggen eller ska det vara bra uppdatering. Som ni säkert märkt är jag väldigt dålig på att hålla ett kontinuerligt flöde av inlägg. Man vet liksom aldrig när det kan komma ett. Tyvärr tycker jag att kvalitén på mina inlägg sjunkit drastiskt på senare tiden. Det blir alltid ett "dagens ridpass", något jag själv tycker blir väldigt tråkigt längden att läsa. Jag vill läsa en salig blandning mellan åsikter, vardagsobservationer till ridpass, och se lite fina bilder. Men då kommer man till den stora frågan: varför gör jag inte sådanna inlägg. Svaret är helt enkelt att jag inte vet varför. Eller det kanske jag gör. Jag skrivet ofta mina inlägg sent på måndagarna eller under lördagskvällarna, tider som jag egentligen borde och vill använda till annat. Detta gör att jag hastigt skriver ner lite krumelurer på datorn. Så i slutändan kommer jag fram med en sporadisk uppdatering, tråkiga och ointressanta inlägg. Och nej, detta är inte ett sånt här klagoinlägg där jag vill förklara varför jag inte hinner skriva eller vad det nu kan vara. Alla som går i skolan vet redan hur det är. Utan detta är ett inlägg kanske mest riktat till mig själv. Det är för mig att läsa igenom när jag känner att jag måste skriva något. För det är sanningen. Jag måste inte skriva något alls egentligen, det är ingen som tvingar mig till det. Utan det är jag själv som triggar mig att skriva. Men nu är det slut på detta. Inga fler hastigt ner krafsade inlägg om hur ridningen gick. Det ska bli mer variation och intressantare inlägg om saker som är roliga att läsa om.   
Hoppas att ni gillar detta upplägget lika mycket som jag :) 
 
Första headern, tyckte den passade in i detta inlägget :)

Måndagsträning

Idag är det måndag vilket betyder att det är dressyrträning som står på schemat. Dock blev det lite ändrade planer och vi jobbade lite bommar och avslutade med att hoppa lite istället. Danni hade gått lektionen innan och var inte med på mina noter när jag satt upp. Hon tryckte sig fruktansvärt mycket innot och ångade på som ett ånglok. Efter lite arbete lugnade hon dock ner sig och lyssnade för mina sidförande hjälper vilket underlättade arbetet otroligt mycket. När vi ridit fram ett litet tag travade vi och galopperade över 7-8 bommar som låg på ena långsidan. Danni ångade på utan problem. Vikten idag låg på att rida raktfram efter bommarna då hon som sagt tryckte sig innot. Även detta fungerade bra. I slutet la Åsa upp ett par bommar till en liten oxer som vi hoppade. Danni hoppade igenom ryggen bra och tryckte sig väldigt lite innot i slutet vilket gjorde att vi kunde rulla på rakt fram efter hindret. 
 
Som lektionen i helhet är jag nöjd. Danni var i slutet mycket mjukare och medgörlig vilket jag ser mycket positivt på. Åsa verkade väldigt nöjd även hon (och även Danni ;) så vi checkar helt enkelt av en nyttig och inte minst rolig lektion för oss.
 

Sunday

Japp, då var det snart dags för en ny vecka med en massa nya saker som ligger och väntar. Min helg har varit väldigt hektisk som jag skrivit så ska inte tråka ut er med det istället tänkte jag berätta om hur det gick i fredags på hoppträningen.
 
I fredgas hoppade vi lite "kombinationer" men vi tränade även på att byta galopp över små hinder på volt. Det var roliga övningar och det är sånt här som jag och Danni måste träna på. Danni har inte världens bästa galopp men hennes galopp kommer verkligen fram när hon får sträcka ut och korta upp sig, alltså lite av det vi tränade på idag. Hon hoppar även upp sig bättre också när galoppen kommer igång ordentligt. I slutet hoppade vi en liten banan som Annette brukar säga ;) Vi red upp på ena långsidan och hoppade en "kombination" med en galoppbom innan och som red vi upp som att vi skulle rida en volt och hoppade hindret på volten och bytte då varv. Lite klumpig formulering men det är väll jag i ett nötskal ;) Iaf så kunde man rida på antingen tre eller fyra språng i "kombinationen" beroende på. Danni är minst av de två ponnierna som går med på hoppträningarna men jag bestämde mig för att ta det på tre språng då jag ville ha fram henne lite mer för skänkeln. Och gisses vad hon tog i! Hon längde verkligen ordentligt. Det var riktigt kul att känna och Annette var lika positivt överraskad. Inte kunde man tro att lilla Danni hade en sådan galopp i sig men det är det som gör det så kul att rida Danni. Hon imponerar verkligen på en när hon vill. Avslutningsvis hoppade vi ett räcke med snäv sväng och hon hoppade väldigt luftigt och fint även där. Helt klart en av de roligaste ridlektionerna i fråga om reaktioner. Alla var lika överraskade över att det fanns en liten tiger i Danni.
 
 
 

Hektiskt var ordet!

Denna veckan har verkligen sprungit förbi. Känns som att det var måndag igår. Det har dock varit en hektisk vecka är de två närmaste kommer inte bli lugnare. I onsdags var det öppethus på mitt gymnasium så jag var där och hjälpte till med ett par i min klass. Det var riktigt roligt och det är lätt något jag vill göra igen. Kommer ihåg hur pirrigt det var att gå och kolla på olika gymnasier, hehe! Tur att jag hittade ett som verkligen passade mig ;)
 
Idag är det hoppträning som står på schemat. Har redan bestämt mig för att ta mig i kragen och träna på detaljerna idag, inte lämna något till slumpen och rida så det ryker ;)
 

RSS 2.0