Danmark

Igår åkte jag över till Danmark, bara över dagen, för att fira min mosters födelsedag. Det var roligt men drog på mig världens förkylning! Har ont överallt och ja, känner mig inte direkt bra ;) Imorgon ska jag rida eftermiddagen så ska kurera mig lite nu. Klickar upp hur det gick i Fredags senare.

Dressyren

Daniella var trött i Måndags, det kändes tydligt efter några minuter. Hon gick lektionen innan så var troligtvis trött efter det. Hon hade inte lika mycket påskut och "power" som hon brukar ha. Det gick ändå helt okej. Hon var trevlig att rida iaf. Red mycket i en lång och låg form i början och slutet. Vi byggde på lite på det vi gjorde förra veckan, vilket var förvänd galopp. Denna gången var det lite (se mycket) svårare. Vi skulle fatta förvändgalopp på voltspåret och sedan hålla den. Första svårigheten var att fatta den förvända. Sedan så är man ju lätt utotställd vilket ger Danni perfekta möjligheten att börja tränga. Men hon skötte sig faktist rätt bra. Blev riktigt possetivt överraskad. Det är bara att nöta vidare, snart så går det! När vi red fram så fattade hon väldigt bra, så ser det som något väldigt possetivt :D


Taggad

Är riktigt taggad på att ge gärnet idag. Har verkligen längtat efter att få rida ordentligt. Det är även jättefint väder här Stockholm vilket är så härligt. Kunde till och med cykla hem utan jacka! det var längesen kan vi lungt säga. Nu ska jag få i mig lite mat och kolla över lite franska sen så drar jag till stallet. Hoppas ni har en superdag! :)

Frågestund

Fråga vad ni vill!


Det här med att fota

Jag började för ett tag sen börja fota helt manuellt. Fram tills några månader sen så har jag experimenterat lite men aldrig lyckats hitta alla olika funktioner. Så tog jag mig en ordentlig titt i manualboken och vips så funkar allt! Det är lite roligt hur några få ord kan få allt att funka. Så hur brukar ni göra, brukar ni fota manuellt eller på auto, sport, landskap ect? Och vad tycker ni ger bäst resultat?



Kanske ska börja lägga ut bilder, utöver hästbilder, som jag fotat på bloggen igen...? Var ju ett tag sedan sist.


Daniella 20/4

Vi hoppade en liten banan i Fredgas. Det gick rätt bra. Hon var pigg och glad men tryckte sig väldigt mycket innot. Det var lite kluriga vägar så det är lite svårt att få till bra vägar med henne då men hon tar ju tag i hindren och hoppar som en studsboll så hon bryr sig inte riktigt ;) Men i sluten blev det iallafall bättre då hon fått släppa lite på energin och jag red lite tydligare. Själva syftet med banan var att träna på att byta galopp över hindrena på lite raksträcka. Det var riktigt kul! Men nu ska jag göra lite läxor och springa en tur och inte sitta här och uggla mer ;)


Danni 16/4

I Måndags tränade vi lite förvänd galopp på lektionen. Danni gick bra men galoppen är ju inte våran starka gångbart ;) haha. Hon blir lite på när man gör något i galopp många tillsammans. När vi redfram så gick hon helt okej, mjuk och taktfast. Hon verkade lite trött dock, hade önskat lite mer kvickhet i benen och för mina skänkar, overall så gick hon väldigt bra. Galoppen kommer den med, börjar orka trampa in under sig mer och mer. Är nöjd med henne, blev kanske lite besviken då det gått så himla bra de senaste gångerna men idag satt galoppen mycket bättre än tidigar, även när vi red fram, så är ändå nöjd med det. Nu är det bara att träna träna träna som gäller för oss :D


Tvättstuga

Såhär blev resultatet efter lite smörjning och tvättnig av mina saker. Skönt att få sakerna ordenligt rena!

Före: Bilden gör sig tyvärr inte riktigt rättvis

Efter:



Jag läste i ett av Saras inlägg att man kan gnygga lägret med en nylonstrumpa för att få det lite glansigare, det funkade riktigt bra, tyvärr var det väldigt svårt att få med på bild men den till vänster är iaf "gnuggad" :)



Humor...

Haha skrattade åt denna bilden i säkert tio minuter. Det är min sorts humor rakt igenom ;D



Power pony!

Idag gick Danni riktigt bra. Känns som att många av knapparna är hittade nu. Till och med galoppen satt bra. Vi hoppade lite olika linjer, mycket rakriktning efter hindren men själva hindren stod på lite böjda linjer. Danni hoppade väldigt fint och hade riktig power i hoppen. Använde sina bakben bra och sköt på bra. Fick till två riktigt bra hopp när hon hoppade igenom ordentligt med ryggen och power i avstampen. Riktigt nöjd med henne. Längtar riktigt till på Måndag nu :)


Räven byter ryttare

Nu är det bestämt, Malin Baryard's "Räven" byter ryttare till Kevin Staut.Det är ju såklart tråkigt för Malin då hon inte får rida världscupfinalen men jag är riktigt spänd på att se Kevin på "Räven" då han är min absoluta favorit ryttare bland toppen. Vad tror ni om den nya kombinationen? Här kan ni läsa hela artikeln.


Även jag

Nu har även jag förälskat mig i bruna jordhpur skor. Har varit riktigt sugen på bruna ridstövlar förut men har inte någon lust/pengar för att skaffa det. Men så såg jag dessa urläckra chapsen. Blev riktigt sugen på att skaffa mig ett par skor och chaps. Inte minst när det är 20% på Hööks just nu på dem. Vad tycker ni, är det värt det?!



Påskhelgen

Hoppas att ni har haft en skön långhelg! Det har varit riktigt roligt att ha mina kusiner på besök.

Idag åkte de hem så idag har jag försökt göra lite nytta. Har gjort lite skolarbete nu för att slippa ta bomben som kommer efter lovet. Så som ni hör så blir det alltså lite bloggning från och med nästa vecka. Städade även lite bland mina rid/hästsaker som jag försummat så fint. Det blev en rensning och rengörning av dem helt enkelt. Men ska sätta mig och läsa lite svenska papper så lägger jag upp lite bilder efter det.



Norway all the way

Har klickat runt lite och kikat på Kingsland's sommar kollektion. Kingsland är nog ett av mina absoluta favorit märken. Det är lite blandat, inte bara prydligt och förnämnt. Fastnade för denna extra mycket, dessutom hur fräckt hade det inte varit att rida runt med hemlandets flagga? (Vet att den finns med svenska flaggan också) 



För er som inte vet om detta så är jag född i Norge, därav andledningen med att rida runt med flaggan.

Blev även förtjust i denna piké, lite mer diskret men samtidigt lagom utstickande


Wiiie!

Idag gick jag min sista dag i skolan innan Påsklovet och äntligen är det lov! Gud vad skönt med lite ledightet ifrån alla måsten och krav. På Fredag kommer även mina kusiner ifrån Norge på besök och de tar även med sig sin hund. Fun, fun! Imorgon är det bara jag som är ledig så ska försöka plugga lite och göra klart lite "måsten" och sen dra mig till stallet. Men idag ska jag endast ta det lugnt ;)


I love you more than I can say

Satt och nynnade på denna hela dagen igår



Igår gick Danni så j*kla bra! Ursäkta språket men hon gick verkligen supert! Hon har någ inte gått så bra sen jag började rida henne.

Hon gick lektionen innan och var precis som när jag började att rida henne, vilket var för drygt ett halvår sen. Var förresten första gången jag sett henne gå innan vilket var lite intressant. Iaf så blev jag inte glad om vi säger så, så jag mig tusan på att det skulle gå bra och inget daltande idag. Och det gav resultat!

I början var hon lite tjaffsig men efter 10 min så rann allt på och hon lyssnade bra, var känslig för skänkeln etc. När hon var stadig satte jag mig ner och oj vilken skillnade det blev. Så fort jag satte mig var det som att slå på en strömbrytare. Takten satt, formen gick och reglera, ja det mesta funkade väldigt bra. Hade väldigt bra påskut och trampade på riktigt bra med bakbenen. Ush, vad fin hon var! Sen gjorde vi några ökningar i traven på diagonalerna, fick till nån som var riktigt bra.

Jag är alltså väldigt glad över både min och Daniellas insatts igår :) Nu känns det liksom som att allt börjar falla på plats. Känns riktigt roligt! Nu är det bara galoppen som ska sitta, men vi har redan kommit en lång bit på vägen och igår var ett liten triumf.


RSS 2.0