Live from stallet

Aloha, live from the stable! Just nu sitter jag och väntar jag på att se en storhäst lektion innan jag ska kila vidare och rida själv :D
Jag ska rida Danni som vanligt och idag blir det lite banhoppning samt lite kombinationträning. Får hoppas på att Danni är på hopphumör idag!
 

Rolling

Goddagens kära blogg! Jag ska rulla mot stallet om bara nån minut. Idag tror jag vi ska byta hästar men är inte helt säker. Litar inte riktigt på mitt minne ;) Vi brukar byta hästar under en/två lektioner under terminen. Då brukar vi få känna på två olika ponnyer och se hur de är att rid etc. Jag tycker att det är mycket lärorikt då man gärna fastnar i ett sätt att rida och då blir man medveten om det när man sitter upp på en annan häst. Dessutom får man veta hur de andra ryttarna rider och så vilket är väldigt intressant, tycker jag. Själv känner jag att man får mycket utav det och det är mycket man kan ta med sig tillbaka när man rider "sin ordinariehäst" :) 
 


You shall not pass!

Kändes ganska rätt att daska av en utav mina favoritcitat ifrån Sagan om ringen såklart ;)
Tänkte iaf skriva lite om hur det gick förra veckan. Vi bytte hästar i måndag, som jag skrev lite om förut, och jag fick rida Danni halva lektionen och sedan hoppa upp på Kovo. Danni gick helt ok och så, var lite trött då hon hade gått innan men annars var jag relativt nöjd. Kovo är helt tvärtom mot Danni. Han är mjuk och lyhörd och känslig men samtidigt lite ignorerande. Det var en skörtråd att balansera på, inte rida på för mycket eller för lite. Det tog ett tag innan jag förstod hur jag skulle rida och då gick det rätt bra men som sagt var han väldigt annorlunda mot Daniella.
 
I fredags hade vi lite banhoppning och kombinationträning. Jag var nog något mesig och red ihop henne något och då blir hon lite tjurig och "dyker" efter kindrena. Så fick tänka på att rida på. Det blir något jag ska ta med mig i hoppning, att inte låta henne bli för kort utan rida på något för att få fram henne. Dessutom får hon en bättre språngkurva också ;D

Måndag!

 
Om en liten stund ska jag dra mi gbortott stallet. Idag är det dressyr som står på schemat. Ska verkligen försöka rida ändå ifrån början och inte låta henne ignorera mina hjälper, utan hon ska lyssna som aldrig förr ;) Får se hur fröken fisförnäm svarar på detta. Anagingen går hon som en klocka eller så kommer hon inte vara så glad på mig...
 
Haha måste bara visa en grej som gjorde min dag.
Dagens fråga: Hur kan folk vara så dumma?
 
 

Ready to GO!

Beskriver exakt hur jag känner just nu!
 
 

Förra fredagen var Annette, min "hopptränare", borta över dagen så vi fick rida för Annie istället. Jag fick sitta upp på Musse. Senast jag satt på honom var förra vintern så det var ett tag sen. Trodde att hon skulle vara en pansarvagn, då han är lite utav den orörliga typen som kör sitt eget race, men oj så överraskad jag blev! I början var han något jobbig och stel men efter lite arbete började han arbeta bättre och efter lite trav blev han riktigt fin och kom under sig riktigt bra, vilket är ovanligt för honom. Vi jobbade lite bommar med olika avstånd och tempoväxlingar samt lite annat lydnadsrelaterat. Musse skötte sig kanon och man såg inte några spår efter en "pansarvagn" haha! Sedan hade vi lite galopparbete och det bjöds på ett par glädjeskutt kan jag säga ;) 
 
Fick mycket possetivrespons och Annie tyckte att jag red honom på helt rätt sätt, lugnt men bestämt. Själv är jag nöjd med båda våra presttationer. Nu är det bara hard core ridning som gäller ;D 
 

I måndags var det ju dressyr och vi red lite självständigt i början och avslutad med en skänkelviks övning. Åsa fick vara på mig innan jag kom på hur jag skulle göra, då Danni trycker emot den förflyttandeskänkeln. När jag visste hur jag skulle göra flöt allt på och Danni flyttade verkligen undan. Så i slutändan var jag nöjd. 
 
Igår, 14/9, var Annette tillbaka och vi hade lite bommar med hinderbakom. Daniella var helt sjukt pigg och taggade som tusan. Tyvärr taggade hon till på hindrens och glömde bort bommarn X) men när hon kommit på all det inte gick att gasa över dem så blev det lite bättre. Vi har fått nytt hindermaterial så vi fick använda de nya, färggladahindrena, vilket nog var mer uppskattat utav oss ryttare än hästarna ;)
 
Annars har dagarna rullat på. Har hunnit fylla 16 också! :D så nu får ni låsa in er för här ska det övningsköras! Idag har jag varit på clinic i stallet och klappar lite bästa ponnyn. Efter det följde Malinda med hem och vi satt och pratade i några timmar. Efter det har jag mest slappat och umgåtts med min familj, då mina kusiner är på besök, och zappat framför tv:n. En rätt bra lördag alltså :P 

Träning

I måndags var det dressyr som stod på schemat i vanlig ordning. Daniella var lite ostadig och inte så uppmärksam. Så mycket utav tiden ibörjan var att få henne att inte trycka sig mot skänklarna och vara stadig med ett jämnt tryck bakifrån. Efter ett tag var hon rund och fin och lyssnade bra på mina hjälper. Efter några galoppfattningar så blev hon riktigt fin och var precis där jag ville ha henne. Hon blir lite väl hög och springer ifrån mig i fattningarna så det ska det bli träning på, men slutade när hon kom under sig och inte sprang ifrån mig :)
 
Nu i början av terminen så ligger mycket utav fokuset på sittsen och hur sittsen inverkar hur ens ridning och det är riktigt nyttigt då jag har lagt med mig en och annan ovana i sommar ;) Haha! Nu är det bara att nöta, nöta och nöta in det!
 

Daniella 27-31/8

Hej på er! Här i Stockholm öser regnet ner och har gjort det hela dagen. Nu har jag gått i skolan i två veckor och allt är jättebra! Tror att det kommer bli tre riktigt roliga år. Jag har börjat komma in i skolans rutiner och så, jag hoppas att jag ska kunna uppdattera lite bättre i framtiden  :)
 
I Måndags var första gången vi red ordentligt för första gången efter sommarbetet vilket var roligt. Danni var lite som vanligt men stel och blev lite småsur på mig när jag ber lite mer utav henne haha, alltså var hon som vanligt ;) Provade lite galopp, vi tar det ju lugnt nu i början, och fick ett par glädjeskutt i början innan hon pinnade på med öronen spettsade frammot. Kul att hon blev så glad :D Hon hade förresten fått en ny sadel, en "hoppsadel", tror att det är en allroundsadel åt hopphållet, alltså inget roligt på dressyren, men hoppade ju i en dressyrsadel förut så det ska nog funka prima ;)
 
Igår hade vi markarbete med lite upphöjda bommar. Danni var fin dock lite stel, men inte lika mycket som i Måndags. Men allt eftersom lektionen gick blev hon mjukare och mer lyhörd på mina hjälper. Vi hade lite sittsträning över bommar och tränade på att få dem att vila på steget över bommarna, då det är väldigt stärkande för dem. Vi fick mycket possetivkritik vilket var roligt, bla sa Annett att Daniella såg väldigt fin ut med mig, vilket man såklart blir jätteglad för, och att jag red effektivt och var igång i ridningen. Nu längtar jag verkligen med att komma igång med hoppningen igen. Känns som att vi fick en riktigt bra start iaf ;)
 

RSS 2.0