Godmorgon

Idag ska jag och några kompisar gå och se The Dictator. Den verkar vara sjukt bra! Senare sicker vi och ser finalen av ESC så kommer inte uppdatera mer idag om det inte kommer upp ett tidsinställt kanske... Aja nu ska jag ut och njuta utav värmen en liten stund innan jag drar :)


Svaren

Här är svaren, äntligen ;)

Vad vill du göra i framtiden? Vilken slagsryttare är du? Kan du inte skriva lite om dig själv...?

Jag skulle gärna vilja arbeta med politik som handlar om konflikter mellan olika länder, eller med något inom historia.
Jag tror att jag är en väldigt målmedveten person och även som ryttare. Jag vet exakt vad jag vill. Jag tror jag är ganska bestämd och envis men också mjuk och följsam. Haha svårt dethär! Sen tror jag att jag är rätt så konsekvent. :)
Jo, visst kan jag det, kan skriva lite mer om mig i ett separat inlägg.

Vem är hästen på bilden? Vad är roligast, rida dressyr eller hoppning?

Hästen heter Zula och är en ponny ifrån Grällsta ridcenter. Hade henne på ett hoppläger förra året.
Oj, den var svår du! Det är jätteroligt att hoppa men det är ju också riktigt roligt när det går bra på dressyren. Men får nog säga hoppnig då det ger en sådan kick att flyga lite.


mål för 2012. Fin blogg :)

Mina mål för '12 för mig och Daniella är att smyga oss ut på nån tävling och att utvecklas så mycket som möjligt. Sen skulle jag önska att galoppen kunde sitta som en smeck så man slapp tryckandet innåt ;) Har faktist inte tänkt så mycket på det, tar varje dag lite som den kommer.

Drömjobb?

Jag vill faktist jobba inom FN med politiska frågor som berör konflikter mellan olika länder. Eller så skulle jag vilja jobba med något inom historia, kanska låter väldigt tråkigt, helst som professor inom "modern" historia (1900-2000).

Vem är Kalle?! Som du skrev om förut...

Kalle, eller Karlik som han heter var ponnyn jag red innan jag började rida på Daniella.



Vad heter hästen på bilden?
Hur länge har du ridit?

Hästen heter Zula och var en lägerhäst jag hade förra året.
Jag har ridit i 10 år nu :)

Hur är Daniella att rida?
Hoppning/dressyr

Daniella är väldigt arbetsvillig men gör inget gratis. Hon är både seg och pigg samtidigt kan man säga. Man måste driva men hålla kvar henne så att hon inte bara springer iväg. Sen är hon riktigt snäll men ganska "stoig" när hon vill. Vill gärna göra saker på sina premisser. Men hon är verkligen ruskigt rolig att rida :D
Hoppning
Hur lång är du? Hur gammal är du? Vem är din favorit ryttare?

Jag är ca 162.
Jag är 15, i höst 16 :)
Kevin Staut helt klart, utan tvivel. Han rider så himla mjukt och följsamt och med små hjälper. Det är en ren fröjd att se honom rida. Dessutom är Silvana och Le Prestige sjukligt snygga ;)

 

Europeisk

Har suttit och lyssnat på en massa låtar ifrån eurovision idag. Missade första semifinalen så lyssnar igen lite nu. Vet dock inte riktigt vilka som gick vidare från första semin men men :) Måste säga att jag alltid blir så possetivt överraskad varje gång jag ser på det. Fick några favoriter igår ifrån andra semin även fast man inte förstod vad vissa säng om. Det är lite häftigt vad en bra röst och känsla kan göra :D Vad tror ni kommer vi segla hem vinsten i år. Jag är faktiskt inte säker, många låtar är verkligen något i hästväg så man vet aldrig. Dessa är mina favoriter än så länge:







Sen som norsk så måste man ju hålla tummarna på Tooji också + Euphoria :)

Made it!

Nu har jag faktist anmält mig och Daniella till terränghoppningen som äger rum om nån vecka :O Sa ju att jag faktist skulle ta mig i kragen på "tävlingsfronten" och se! Så om allt går som planerat så kommer vi skutta runt i skogen. Tänkte att en terrängritt var lite lagom för en debut, inga jättekrav, endast komma runt och ha det riktigt mysigt.


Tävla

Var i stallet i Torsdags och kikade på klubbtävlingarna och blev riktigt sugen på att tävla. Har inte gjort det på, tro det eller ej, ett år! Senast var det på Kalle, ponnyn jag red innan Daniella. Gud vad längesen det var! Men efter att sett de andra tävlat så tror jag nog att jag och Danni skulle våga oss på en liten dressyrtävling snart, en Lc borde ju ändå inte vara något problem alls. Trav och skritt partierna är inga problem, de skulle vi säkert dansa igenom. Galoppen är ju det som sätter stopp. Men efter att ha tittat nu så tror jag absolut att vi skulle klara oss igenom den delen också. Ååå, kliar i fingrarna. Så så fort det kommer upp nått ska jag banne mig anmäla mig. Har dessutom lite nya bilder på Daniella att visa. Ska försöka ladda upp dem snart :)


Danni

I början av passeti Fredgas var Danni lite små seg och lite tjurig. Kändes lite oriden och stel. Det var lite att gilla läget och rida igenom det. Försökte få henne fram för skänkeln och så mycket respons som möjligt. När vi väl började hoppa så var hon rätt fin, lite seg men lyssnade och tog tag i hindren.

I går så red vi ute i paddocken, rätt skönt då man får mycket plats och kan rida lite som man vill. Danni var lite seg och även lite tjurig men lyssnade bra. Försökte få fram henne så mycket som möjligt. I början så skummade hon på i sin takt och ville inte riktigt ta skänkeln men efter lite övertalning så svarade hon bra på den och blev rund och riktigt härlig att rida. Hon kändes även stel idag så jobbade mycket volter och lite lätt öppna  för att få henne lite mjukare. När hon var mjuk så galopperade jag lite med fokus som vanligt på fattningen och lydighet. Basic stuff. Och i slutet upplevde jag henne mycket piggare och mjukare vilket var skönt.


Då var det gjort

Idag skrev jag mitt sista prov i nian. Vet inte vad man ska känna. Jag är såklart jättelättad att det är över men samtidigt vill jag inte det. Snart så kommer terminen att vara slut och de som funnits där för mig i fyra år varenda dag bara vara borta... Nej ush nu blev jag för sentimental. Vi står iaf på slutranden och snart kommer ett efterlängtat sommarlov! :) 
 


Snabba puckar

Hej på er alla! Idag blir det träning i hoppspecialen som vanligt. Hoppas på en riktigt bra lektion, känner mig riktigt taggad så ska ta mig lite i kragen idag. Det gäller även bloggen, ska ta och svara på frågorna ifrån frågestunden iallafall och sen får vi se vad som väntar ;) nu ska jag rulla mot stallet, men skriver av mig snart :)

Tävling hos Hamreryttarna

Jag är med, var med du också!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen


Ni glömmer väll inte

Frågestunden?


Senste veckan

Har inte bloggar på ett tag så tänkte ta en liten sammanfattning på de ridpass som gått.

För två veckorsen så fick jag rida på storhäst! Jag fick, komiskt nog, rida på Stora. Vi hoppade på små hinder då alla satt på hästar som vi inte brukar rida. Jag har inte ridit stor häst på typ ett år, så det var roligt. Jag har även aldrig ridit Stora, jag har bara sett när andra rider på "ångloket". Stark som satan var hon iaf ;) men också en väldigt trevlig häst. Min kompis, som brukar hoppa henne, har berättat lite om henne så hade en liten aning om hur hon skulle vara. Hon är lite som hon ser ut att vara, vilket är stark och lite osmidig. Dock är hon liten för att vara häst så det är nog bara jag som tycker det ;) Vi hoppade iaf små hinder och i slutet en liten bana. Stora gick bra, fick ta tag i henne lite men annars funkade det bra. Mot slutet när vi travade av så gick hon riktigt bra. Tror att Stora är en sån häst som man måste rida in sig lite på och som måste få komma igång. Roligt var det iallafall, riktigt roligt! Alltid kul att få pröva på nya hästar :D

I måndags red vi på galopp banan. Vi var väldigt få vilket var väldigt skönt! Vi hade temporidning, vilket betyder att man galopperar runt banan ett varv och så tar man tid, sen ska man rida långsammare, snabbare. Det gick rätt bra. Danni var väldigt taggade när vi red fam men när vi red runt banan var hon lugn och lyssnade väldigt bra :) galoppen satt som en smeck ;) 

Nu i Fredagen (4/5) så hoppade vi på träningen. Det var inte lika mycket fokus på vägarna utan vi höjde lite. Slutade med att jag och Danni red på en over på runt 85 cm. Var riktigt längesen vi hoppade så högt. Annars låg hindrena på 70/65. Har saknar att att få hoppa lite högre då Daniella hoppar lite bättre, kanske skärper vi båda oss ;) men hon hoppar iaf rundare och mer igenom kroppen. Sista språnget var perfekt <3 Förundras bara utav den hästen alltså!


Stora ↑


RSS 2.0